hyk1E
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

We are the best! 1E is the BEST!

首頁相冊Latest images搜尋會員註冊登入

世上最難的歌

向下 
4 posters
發表人內容
迪倫.布朗
神級
神級
迪倫.布朗

世上最難的歌 Empty
發表主題: 世上最難的歌   世上最難的歌 Empty周一 8月 24, 2009 12:12 pm

Agitata da due venti 被兩股強風搖蕩

唱到我話你勁...= =
回頂端 向下
維他奶
銀級
銀級
維他奶

發表主題: 回復: 世上最難的歌   世上最難的歌 Empty周一 8月 24, 2009 12:45 pm

看上去很難
但實際上是一種技巧

先舉個例
吹牧童笛
平時這樣吹:Tu-Tu-Tu-Tu-Tu
快時就要換成:Tu-Lu-Tu-Lu-Tu-Lu < 快2倍
再快D呢?:Tu-Lu-Ku-Tu-Lu-Ku < 快3倍
............如此類推

唱歌都係一樣
只要配合用氣,lips既活動,Vibration等等
一樣有加快既效果
<< D唱歌班學乜?咪係學呢D囉 ^_^
回頂端 向下
-♥s Iu珊`
BB級
BB級
-♥s Iu珊`

發表主題: 回復: 世上最難的歌   世上最難的歌 Empty周一 8月 24, 2009 1:55 pm

聽落好似震音
回頂端 向下
迪倫.布朗
神級
神級
迪倫.布朗

發表主題: 回復: 世上最難的歌   世上最難的歌 Empty周一 8月 24, 2009 2:43 pm

維他奶 寫到:
看上去很難
但實際上是一種技巧

先舉個例
吹牧童笛
快時就要換成:Tu-Lu-Tu-Lu-Tu-Lu < 快2倍

唱歌都係一樣
一樣有加快既效果
我夠知係種技巧o
你又唔洗睇我睇到咩都唔知= =
話曬我都有認真咁研究過opera
唔只看上去很難
實際易好難
呢首<<被兩股強風搖蕩>>係韋瓦第寫ge超高難度詠嘆調
全世界有功力可以唱到呢首歌既人真係唔多
基本上我淨係聽過Emma Kirkby ,Sumi Jo 同cecilia bartoli 唱呢首歌
連Angela gheorghiu, Diana damrau, Kir te tanawa呢d極高水準ge女高音都無唱過呢首歌

P.S Angela gheorghiu ge <<愛情就像一隻不羈的小鳥>>
Diana damrau ge <<我的心沸騰著地獄的復仇>>同
Kiri Te Kanawa ge<<我親愛的爸爸>>都好好聽
另外,呢隻係Cecilia Bartoli唱ge 版本
回頂端 向下
維他奶
銀級
銀級
維他奶

發表主題: 回復: 世上最難的歌   世上最難的歌 Empty周一 8月 24, 2009 10:17 pm

你咪比我曬下囉
難得我識嘛`````````` clown
回頂端 向下
迪倫.布朗
神級
神級
迪倫.布朗

發表主題: 回復: 世上最難的歌   世上最難的歌 Empty周一 8月 24, 2009 11:09 pm

維他奶 寫到:
你咪比我曬下囉
難得我識嘛`````````` clown
你咪比我話下lo
難得我識駁嘛`````````` clown

P.S.擅自盜用版權,如有得罪,敬請原諒...///sor
回頂端 向下
火星人之妹x良家婦女
銅級
銅級
火星人之妹x良家婦女

發表主題: 回復: 世上最難的歌   世上最難的歌 Empty周二 8月 25, 2009 10:38 am

迪倫.布朗 寫到:
維他奶 寫到:
看上去很難
但實際上是一種技巧

先舉個例
吹牧童笛

唱歌都係一樣
一樣有加快既效果
我夠知係種技巧o
唔只看上去很難
實際易好難
基本上我淨係聽過Emma Kirkby ,Sumi Jo 同cecilia bartoli 唱呢首歌
連Angela gheorghiu, Diana damrau, Kir te tanawa呢d極高水準ge女高音都無唱過呢首歌

P.S Angela gheorghiu ge <<愛情就像一隻不羈的小鳥>>
Diana damrau ge <<我的心沸騰著地獄的復仇>>
Kiri Te Kanawa ge<<我親愛的爸爸>>都好好聽
係咪之前你post咗段片嗰個...甚麼夜后詠嘆調~
回頂端 向下
迪倫.布朗
神級
神級
迪倫.布朗

發表主題: 回復: 世上最難的歌   世上最難的歌 Empty周二 8月 25, 2009 11:34 am

火星人之妹x良家婦女 寫到:
迪倫.布朗 寫到:
維他奶 寫到:
看上去很難
但實際上是一種技巧

先舉個例
吹牧童笛

唱歌都係一樣
一樣有加快既效果
我夠知係種技巧o
唔只看上去很難
實際易好難

Diana damrau ge <<我的心沸騰著地獄的復仇>>
係咪之前你post咗段片嗰個...甚麼夜后詠嘆調~
55```
無錯
叧外<<愛情就像一隻不羈的小鳥>>係Angela gheorghiu 唱ge卡門名曲
我都post過一次
回頂端 向下

世上最難的歌
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
hyk1E :: 論壇 :: Chatting區-
前往: